top of page
  • Asociatia

Seminar apicol cu tematica Apicultura Moderna - 26 Aprilie 2024, Cahul

Asociația Producătorilor, Procesatorilor și Exportatorilor de Produse Apicole din Aria Codrilor în parteneriat cu TRACEBLY și finanțat prin cadrul programul Digital Impact Program susținut de StartUp Moldova, organizează un seminar apicol cu tematica Apicultura Moderna, pentru apicultorii din regiunea Cahul, R. Moldova. Seminarul se va desfășura în data de 26 Aprilie 2024 în incinta Sediul Consiliului Raional Cahul.



Apicultorii interesați, care deja au o activitate în domeniul apicol, vor fi instruiți de profesioniști locali și internaționali cu o vastă experiență în domeniu. Programul cursului este adaptat pentru a livra participanților cât mai multă informație practică, dar și cunoștințe teoretice necesare în practicarea apiculturii moderne și sustenabile.


Despre Seminar

Seminarul va dura circa 4 ore, iar subiectele vor fi orientate spre ajustarea tehnologiei apicole autohtone la normele UE și adaptarea lor la cerințele moderne și sustenabile a industriei de producție, atât legislative cât și cerințelor consumatorilor finali.


În cadrul lecțiilor, participanții vor învăța despre:

  • trasabilitatea mierii și importanța acesteia în procesul de comercializare la nivel internațional;

  • Varroa: ciclu biologic, alternative ecologice de tratament, viroze asociate și tehnologii performante de creștere a familiilor de albini în contextul apiculturii moderne,

  • Producerea mierii ecologice: Cerințe de calitate pentru produsele cu Indicatie Geografica Protejata (IGP) și normative de producție.


Speakeri

Printre experți, vor fi Doctor Inginer Adrian Sicianu, Vice Presedinte Societății Române de Api-fito-aroma-terapie; Dna Valentina Cebotari, Doctor în stiințe agricole, Președinte (APPEPA); Șefan Condratiuc Director Executiv (APPEPA), Expert international în apicultură.


Practicarea unei apiculturi moderne și sustenabile, oferă noi oportunități în producția mierii calitative cu o valoare comercială mai înaltă și ajută la protecția habitatului natural.

Date de contact

Pentru detalii contactați-ne la emailul codruhoney@gmail.com,

-


Acest proiect este realizat cu asistența financiară din cadrul proiectului ”Digital Impact Program Cahul” și partenerii acestuia.


4 views0 comments
bottom of page