top of page
  • Asociatia

APPEPAAC lansează cursuri de dezvoltare pentru apicultorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Updated: Sep 30, 2021

Asociația Producătorilor, Procesatorilor și Exportatorilor de Produse Apicole din Aria Codrilor cu susținerea financiară a Suediei și Marii Britanii lansează în cadrul proiectului PNUD ”Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade) lansează cursuri de dezvoltare pentru apicultori.


Apicultorii interesați, care deja au o activitate în domeniul apicol, vor fi instruiți de profesioniști cu o vastă experiență în domeniu. Programul cursului este adaptat pentru a livra participanților cât mai multă informație practică, dar și cunoștințe teoretice necesare meseriei.


Despre Curs

Cursurile teoretice vor fi orientate spre ajustarea tehnologiei apicole autohtone la normele UE. Acestea vor fi livrate în format online și vor dura 9 săptămâni (13 Septembrie 2021 - 27 Octombrie 2021), fiind organizate de 5 ori pe săptămână (luni, miercuri, vineri, sâmbătă și duminică). În cadrul lecțiilor, participanții vor învăța despre tehnologii performante de creștere a familiilor de albini, despre cum să îngrijească albinele în fiecare sezon, ce aspecte sunt esențiale pentru a avea familii sănătoase și cum pot fi protejate de pesticide sau alți factori externi. De asemenea, specialiștii vor împărtăși din experiența lor despre dezvoltarea apiculturii organice și polenizarea dirijată a culturilor agricole.


Un avantaj considerabil al cursurilor de apicultură este desfășurarea online a acestora. Astfel, toți doritorii de a învăța secrete din domeniul apicol pot să studieze orele teoretice de la distanța. Pentru că partea aplicabilă este un aspect cheie al studiilor, cursanții vor beneficia de lecții practice într-o stupină experimentală.


Oportunități

Grație aptitudinilor şi cunoștințelor pe care le vor obține în cadrul instruirii, participanții vor avea posibilitatea să dezvolte și să fortifice propriile afaceri în domeniul apicol, contribuind în acest mod la dezvoltarea sustenabilă a sectorului apicol. Mierea și produsele apicole pe care le vor produce în propriile stupine, au șanse mari să ajungă produse de top la nivel local și să mărească spiritul competitiv din breaslă.

Mai mult decât atât, prezența la curs a specialiștilor consacrați în apicultura locală și care au adus premii internaționale în țară, va asigura un schimb vital de experiență. Aceștia, au structurat materialul teoretic și practic pentru a livra cursanților informații tehnologice și științifice esențiale pentru munca de apicultor.

Impactul cursurilor va fi unul major pentru toți viitorii apicultori, iar sectorul apicol din țară va fi într-o ascensiune continuă.

Graficul Cursurilor

13 Septembrie 2021 - 27 Octombrie 2021


Pentru detalii contactați-ne la emailul codruhoney@gmail.com


-




Acest proiect este realizat cu asistența financiară a Suediei în cadrul proiectului ”Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade) implementat de Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a autorului și nu reprezintă în mod necesar opiniile Suediei și PNUD.

***

PNUD lucrează cu oamenii de toate nivelurile societății pentru a sprijini crearea unor țări rezistente la crize și pentru a ghida și susține o dezvoltare, care contribuie la îmbunătățirea calității vieții fiecărui om. Prezenți în aproape 170 de țări și teritorii, noi oferim o perspectivă globală și soluții locale pentru abilitarea oamenilor și crearea unor țări rezistente.


183 views0 comments
bottom of page